Allerlei

Steunpunt Jeugd en de Vlaamse Jeugdraad en  VIP Jeugd zijn gefusioneerd tot een nieuwe organisatie de Ambrassade.
Ze versterken de kansen en kwaliteit van het jeugdwerk, jeugdinformatie en het jeugdbeleid.
www.deambrassade.be

JAVI.tv en Jeugdwerknet zijn ook samengesmolten tot een nieuwe organisatie: Mediaraven. Ze bieden kinderen, jongeren en jeugdwerkers exeprimenteerruimte om hun mediacompetenties en mediawijsheid te ontwikkelen, online informatie te delen en het jeugdwerk te ondersteunen in het werken met digitale media.
www.mediaraven.be

Pimento versterkt kinderen, jongeren en hun begeleiders in deze thema’s die de leefwereld van kinderen en jongeren bepalen: relaties en seksualiteit, teambuilding, weerbaarheid en pesten, identiteitsontwikkeling en jongerenparticipatie. Dankzij het aanbod vormingen, educatief materiaal, (beleids)trajecten en eigen onderzoek maak je pittige onderwerpen op een positieve manier bespreekbaar. Pimento is sinds januari 2018 de nieuwe naam van Jong & Van Zin vzw.
www.pimento.be
.

Kinderen, tieners en jongeren worden ongevraagd bedolven onder informatie over tal van onderwerpen. Dat beantwoordt niet altijd aan hun behoeften of interesses. Vaak is ook niet eenvoudig om in het grote informatie aanbod te vinden wat ze zoeken. Om keuzes te maken moeten kinderen en jongeren in ieder geval op het juiste moment over de juiste informatie kunnen beschikken. Bij jeugdinfotheek weet je zeker dat je over de goede info beschikt!
www.jeugdinfotheek.be

Website van de vroegere Kinderen- en Jongerentelefoon, nu Awel. Je kan bij hen (anoniem!) terecht voor alle vragen die je maar kan bedenken.Je kan met hen bellen, mailen, chatten of je vraag stellen op het forum:
www.awel.org

De naam zegt het zelf: een website als gids boordevol informatie voor jongeren. Je vindt er alles over relaties, seks, vrije tijd, school, werken, reizen,….
www.jongerengids.be

Page last updated on maandag 22, januari 2018 at 10:35