Oordopjesdispenser

Dat je op het JACpunt terecht kan voor een luisterend oor, weet iedereen ondertussen al.

Met de slogan “Eén en al oor – Wij zijn niet doof voor jouw vragen”, wil het JACpunt wijzen op de veel te luide muziek op fuiven en festival en de gevolgen voor je oren.

Daarom zorgt het JACpunt vanaf nu op elk* feestje in Essen, Kalmthout en Wuustwezel voor gratis oordopjes! Want gehoorbescherming is even belangrijk als veilig vrijen.

Steeds meer en meer jongeren zijn zich bewust van de gevaren van te luide muziek. Wij van het JACpunt willen graag een handje helpen jullie gehoor te beschermen. Op verschillende evenementen in de regio zal je een spandoek of aankondiginsplaten zien hangen met de vermelding dat er gratis oordopjes te verkrijgen zijn.

Graag willen we nog enkele tips meegeven voor je oren goed te beschermen.

– Druk de oordopjes goed aan in je oren en laat ze daarna terug uitzetten, op die manier vinden ze de juiste pasvorm voor jouw oren.

– Gun je oren af en toe wat rust. Op een fuif of festival ga je af en toe eens naar een ‘rustigere’ plek.

– Ga niet pal naast de boxen staan!

– Als je hoofd- of oorpijn begint te krijgen,  ga dan uit de buurt van alles wat lawaai maakt.

– Als je moet roepen tegen je vrienden, dan is er teveel lawaai.

Als laatste een oproep aan de organisatoren van fuiven en festivals. Er zijn dan misschien wel gratis oordopjes ter beschikking, maar bedenk dat deze in de eerste plaats niet nodig zouden zijn, moest de muziek niet te luid staan.
Denk aan de oren van je bezoekers, je wil toch dat ze een volgende keer terugkomen. Soigneer hen en hun oren en draai de volumeknop/master mss ietsje terug!

Ben jij als organisator geen domoor en bekommerd om de oren van je bezoekers. Je bent je bewust van jouw verantwoordelijkheid: je beperkt de te luide muziek en wil gratis oordopjes voor je bezoekers?

Dan kan jij gratis een oordopjesdispenser ontlenen op het JACpunt.

Hoe ga je te werk?

– Eerst moet bij ons de oordopjesdispenser gereserveerd worden: je kan de datum van je evenement en andere nodige info mailen naar florence.gommeren@cawantwerpen.be .Let wel je aanvraag is pas officieel eens je het ontleencontract ondertekend bij ons hebt terug bezorgd. Dit vind je hier: Reglement uitleenmaterialen .

– Je krijgt gratis een gevulde oordopjesdispenser (goed voor 500 paar oordopjes), een spandoek, de nodige sloten en een aantal aankondigingsborden voor op jouw evenement.
Voor meer oordopjes zal je zelf moeten zorgen.

– Je komt het te ontlenen materiaal zelf op het JACpunt halen en ook terugbrengen!

Hier vind je enkele foto’s .

Voor nog meer info, mail naar florence.gommeren@cawantwerpen.be .

(*De oordopjesdispenser wordt staat enkel ter beschikking voor jeugdverenigingen, fuif- en evenementorganisatoren, sport- en cultuurverenigingen en de gemeentelijke instanties uit Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Jongeren uit Hoogstraten kunnen bij het JAC Hoogstraten oordopjes aanvragen, ze hebben naar analogie van ons ook een campagne uitgewerkt.)

Page last updated on dinsdag 25, april 2017 at 14:25