Waarom jeugdadviseurs?

Omdat jongeren het liefst hulp zoeken bij vrienden. Logisch, want over sommige dingen praat je nu eenmaal gemakkelijker met vrienden dan met ouders, leerkrachten, een CLB of een JAC.

Jeugdadviseurs zijn jongeren die regelmatig in vertrouwen worden genomen. Vrienden weten gewoon dat ze bij hen terecht kunnen, ook al lopen ze er niet mee te koop. Ze doen dan ook al het mogelijke om hun vrienden goed verder te helpen.

Het zit vaak in kleine dingen: een goed gesprek, samen leuke dingen doen,… Maar soms is het niet eenvoudig, zo helemaal in je eentje. Hiervoor organiseren de JAC ’s en de jeugddiensten de opleiding jeugdadviseurs, om vrienden nog beter te leren verder helpen.

Een opleiding voor vragen waar je als goede vriend geen raad mee weet. Je leert hoe je vrienden kan verder helpen zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Waar je terecht kan als vrienden meer hulp nodig hebben? Hoe je grenzen kan trekken zonder vrienden te moeten afwijzen? En je komt heel wat te weten over thema’s die jou interesseren.

Met een bende andere jeugdadviseurs oefen je situaties en wissel je ervaringen & tips uit. Kortom, je doet heel wat positieve ervaring op en leert heel wat nieuwe vrienden kennen. Actie en fun verzekerd!

Page last updated on woensdag 01, september 2010 at 10:15