JAC-Punt op de skatebaan

januari 26th, 20189:54 am @


Tijdens de kerstvakantie was het JAC-Punt niet enkel in de Dorpsstraat te Kalmthout te vinden. In samenwerking met de jeugddienst van Kalmthout en enkele enthousiaste jongelingen, werd er een oplossing gevonden voor alle skaters, steppers, BMX’ers, nieuwsgierigen en chillers die tijdens de koude en natte winterdagen nog eens wilden ‘uitbollen’. Letterlijk en figuurlijk dan. De oude brandweerkazerne werd voor twee weken helemaal omgebouwd tot een skatepark waar jong en oud hun goesting vonden. Ook naast de skatebaan waren er dingen te doen. Voor wie geen fan was van harde vallen en voorbij scheuren aan verboden snelheden, was er ook de sjotterbak om aan de hendels te draaien. Daarnaast kon je ook gewoon voetballen of skaten op de Playstation. Voor wie nieuwsgierig was naar dat skaten en dat steppen, waren er ook lessen voorzien. Eigen skate graphics maken, een tafelvoetbaltoernooi en een Fifatoernooi werden ook geregeld.

Wie pijn had, werd weer volledig opgelapt door de mensen van de EHBO-dienst. Maar ook wie zich vanbinnen niet helemaal gerust voelde, kon geholpen worden. Wanneer je met vragen zat over moeilijke zaken, kon je ze afvuren op onze JAC-Punt stagair (en skategoeroe) Seppe.

Het JAC-Punt ondersteunt de jongeren van de hele regio met een luisterend oor en gratis advies. Op het skatepark zelfs met stickers, lolly’s, frisbees en condooms!  We willen er voor zorgen dat alle jongeren zich niet alleen lichamelijk gezond voelen, ook je gezond voelen in je hoofd is even belangrijk. Daarom kan je altijd langskomen als je met moeilijke vragen zit. Wanneer je niet juist weet wat te doen, of aan wie het te vertellen, staan wij voor je klaar. Onze deur staat altijd open te Dorpsstraat 3 in Kalmthout!

Tekst: Seppe Plasman
Foto’s: Evelien De Crom

 

Share
Tags: